Green Protein Excellent Center
stimuleert transitie plantaardige eiwitten

28-04-2021

Contact

Petra Koenders | General Manager GPEC of Ellen van der Vlugt

Info@gpec.nl

Deelnemende partijen

Royal Cosun, BioscienZ, HAS Hogeschool, The Protein Brewery, Rabobank ZW-Nederland

Website

www.gpec.nl

Royal Cosun wil wereldwijd een leidende rol spelen bij de ontwikkeling van groene eiwitten. Daarom initieerde Cosun het Green Protein Excellence Center (GPEC), samen met partners BioscienZ en HAS Hogeschool. Inmiddels zijn er 2 partners extra aangesloten: The Protein Brewery en de Rabobank ZW-Nederland.

Het project realiseert een open innovatie- en samenwerkingplatform waar de faciliteiten van de partners ingezet worden in de regio voor kennisopbouw en ontwikkeling rond eiwitten van plantaardige bron (landbouwgewassen of micro-organismen zoals schimmels, gisten, algen). GPEC richt zich op de gehele keten; van teelt tot aan de consument, en heeft de focus op helpen oplossen van bedrijfsvraagstukken van (mkb-)bedrijven die zich in de opschalingsfase bevinden.

GPEC biedt voor het opschalen van proeven diverse hightech faciliteiten en state-of-the-art apparatuur. Verder kunnen een aantal laboratoria ondersteuning bieden bij analyse, productontwikkeling, microbiologische beoordeling en het geven van non-food toepassingsadviezen. Daarnaast maakt een volledig uitgeruste sensorische onderzoeksruimte productbeoordeling door eindgebruikers mogelijk. Al deze faciliteiten zijn toegankelijk in een open innovatieomgeving, waardoor geïnteresseerden kunnen profiteren van goed uitgeruste, professionele ruimtes en ervaren voedseltechnologen.

Green Protein Excellence Center -GPEC

Andere projecten

Project 16 Techniekcoalitie

Nieuwe techniek coalitie

Een goed functionerende arbeidsmarkt is een voorwaarde voor vernieuwing. We investeren daarom in het ontdekken, benutten en behouden van talent...

Lees meer
Green Protein Excellence Center -GPEC

Green Protein Excellent Center

Royal Cosun wil wereldwijd een leidende rol spelen bij de ontwikkeling van groene eiwitten. Daarom initieerde Cosun het Green Protein...

Lees meer