Regio Deal maakt kans op prijs 'Overheidsinnovatie van het Jaar'

09-09-2021

De landelijke Regio Deal aanpak is geselecteerd als één van de 10 beste inzendingen van de Overheidsinnovatie van het Jaar. Op 17 september worden de inzendingen gepresenteerd voor een jury. Drie vertegenwoordigers uit verschillende Regio Deals uit Nederland gaan mee voor pitches en uitleg. Na deze pitches maakt de jury de ‘Overheidsinnovatie van het Jaar’ bekend.

Als de Regio Deals bij de laatste drie eindigen, dan organiseert Rijksoverheid in oktober drie werkbezoeken op locaties van Regio Deal-projecten. De benoeming is een mooie erkenning voor wat de verschillende regio’s in Nederland hebben opgezet.

Samenwerking Midden- en West-Brabant

De Regio Deal is een krachtige samenwerking die al verschillende resultaten oplevert in West- en Midden-Brabant. Deze samenwerking tussen Regio West-Brabant, REWIN West-Brabant, de regio Hart van Brabant, Midpoint Brabant, de gemeenten Breda, Tilburg en de provincie Noord-Brabant is verantwoordelijk voor zeventien projecten die in Midden- en West-Brabant plaatsvinden.

Als onderdeel van de Regio Deal zetten deze projecten zich in voor de verbetering van de regionale economie en de innovatiekracht in deze gebieden. Uiteindelijk komt dit het algehele welzijn van het gebied en daarmee Nederland ten goede.

Rijk en regio

Regio Deals zijn samenwerkingen tussen Rijk en regio om de kracht van de regio te versterken. Om er goed te kunnen wonen zijn thema’s als zorg, onderwijs, veiligheid en ondernemerschap belangrijk. Daarom investeert het kabinet bijna 1 miljard in veertien Regio Deals, verspreid over de Nederlandse provincies. De Regio Deal vormt daarmee een innovatieve aanpak waarin Regio en Rijk samen brede welvaart versterken op een manier die past bij de regio en waarbij er vernieuwende oplossingen bedacht worden voor uitdagingen waar een regio voor komt te staan.

Meer over onze projecten

Wil je meer weten over de Regio Deal-projecten? Bekijk dan de pagina met projecten op deze website en houdt het nieuws over Regio Deal ‘Makes & Moves’ in de gaten!