Regio Deal DALI-projecten werpen hun vruchten af en dragen bij aan vernieuwing logistiek Midden- en West-Brabant

12-12-2022

Data Science voor Logistieke Innovatie (DALI) is een van de projecten die geld ontving uit Regio Deal Midden- en West-Brabant. In het DALI -project ontwikkelen bedrijven datagedreven toepassingen om logistieke processen slimmer, efficiënter en duurzamer in te richten. Inmiddels zijn de meeste projecten onder de noemer van DALI afgerond. En met succes.

In de logistieke wereld zijn Midden- en West-Brabant de hotspots van Nederland, reden genoeg om deze koploperspositie te verstevigen door te investeren in innovaties. Veel logistieke spelers vragen zich af wat de inzet van data voor hun bedrijf kan betekenen en hoe ze de dataficering naar een hoger plan kunnen brengen. DALI vormt daarmee een overkoepelend project om bedrijven te helpen bij dit vraagstuk.

Van vrachtbrief tot beeldregistratie containers 

Deelnemende bedrijven zijn weliswaar actief in de logistieke sector, maar lopen tegen hele uiteenlopende problemen of uitdagingen aan. DALI realiseert daarom een proeftuinachtige omgeving waar achttien logistieke bedrijven ondersteuning krijgen bij het doorvoeren van data science in hun onderneming. Vernieuwing en innovatie zijn namelijk onmisbaar om concurrerend en toekomstbestendig te blijven in de logistieke sector. De proeftuin biedt ruimte om te experimenten met innovaties bij bedrijven en deze te testen of verder te ontwikkelen.  

Een aantal uitgelichte, afgeronde projecten:  

Video’s deelnemende bedrijven 

Succesvol zijn in de logistiek en supply chain vraagt om samenwerken met en leren van partners in de keten. Door digitalisering zal deze samenwerking belangrijker en meer gestimuleerd worden. Stappen zetten in digitalisering gebeurt door samen te werken en samen te leren. In het DALI-project ontwikkelen Brabantse bedrijven in de logistiek & supply chain innovatieve datagedreven toepassingen. In deze video’s presenteren deze innovatieve kartrekkers binnen projecten die binnen het DALI-project zijn uitgevoerd.  

Een aantal bedrijven met inspirerende video over hun project. Klik op de link om naar de video te gaan.  

Monotch en Sentors – Infrastructurele en beeldherkenningsdata veilig en betrouwbaar delen. 

Vos Logistics – Algoritmes helpen planners bij complexer wordende internationale planningen.  

Travis Road Services – Transportbedrijven helpen bij het vinden en boeken van wegbediening, zoals carwash of truckparkings.

 

Klik hier voor een totaaloverzicht van alle video’s. 

Meer weten 

Bekijk de website van Regio Deal Midden- en West-Brabant voor meer informatie over het DALI-project en bijbehorende deelprojecten of lees meer over andere succesvolle projecten in Midden- en West-Brabant. Regio Deal Midden- en West-Brabant is een versneller voor een duurzaam partnerschap tussen Rijk en regio in het kader van de brede strategische samenwerking. Met de Regio Deal zetten Rijk en regio samen in op het versterken van de economische kracht van de regio.