Presentatie Regio Deal:
projecten hebben succes en versterken samenwerkingen

30-11-2021

Op 29 november werden de Regio Deal partners vanuit het Rijk bijgepraat over de ontwikkelingen, successen en resultaten van onze RegioDeal Midden- en West-Brabant. Inmiddels zijn er zestien projecten aan de gang, dankzij de inzet van middelen uit de Regio Deal.

 

Stuk voor stuk zijn dit projecten waarbij slimme en duurzame productie en distributie – waaronder biobased en circulaire productie en slimme en duurzame logistiek – met een zo laag mogelijke impact op de omgeving centraal staan. Het programma ligt inmiddels goed op stoom.

Over de projecten

Tijdens de bijeenkomst ’s morgens presenteerden de volgende zeven projecten zich onder begeleiding Bas Kapitein: Up New (Herman Gels), Symbiosis4Growth (Yvette Estourgie), BioVoice innovation & business booster (Bob Houpst), DALI (Bas Groot), Biorizon (Joop Groen), Logistics Community Brabant (Ruud Weijmans) en LCB Multimodaal / Joint Corridors Off-Road (Frans van den Boomen).

In de middag presenteerden MasterMinds (Max Louwerse), Nieuwe Techniek Coalitie (Katelien Groenendijk MBA, Anke Meuffels), Human Capital Topsectoren (Lars Damen), Development Center for Maintenance of Composites (Martin Knegt) en Campione 2.0 (Paul Van Kempen) zich aan de deelnemers onder begeleiding van Erik Kiers, directeur-secretaris Regio West-Brabant.

Marathon

Joop Groen van Biorizon verwoordde het mooi tijdens de bijeenkomst: “De transitie naar een toekomstbestendige economie is een marathon. Die vraagt om uithoudingsvermogen en het roer recht houden. Alles wat gedaan kan worden om ons regionale ecosysteem nog sterker te maken is belangrijk en nuttig.” Daarnaast was er veel aandacht voor samenwerken. Er zijn al veel verbindingen gelegd binnen de regio en daarbuiten. Verbindingen tussen organisaties, samenwerkingsverbanden en onze thema’s. Daarnaast merken we dat de Regio Deal regio en Rijk weer dichter bij elkaar brengt.