Midpoint Brabant en Logistics Community Brabant strategisch partners

24-09-2020

Op maandag 21 september tekenden directeur Bas Kapitein van Midpoint Brabant en directeur  Leo Kemps van Logistics Community Brabant (LCB) een strategische samenwerkingsovereenkomst met het oog op het verder versterken van supply chain werkveld in Midden-Brabant.

Bas Kapitein licht nader toe: “Als eerste regio in Nederland is Midden-Brabant twee jaar op rij, in 2019 als 2020, gekozen tot logistieke hotspot nummer één van Nederland. Omdat we inzetten op ‘slimmer en duurzamer’ en niet perse op ‘meer of groter’. De komende jaren willen we het competitief vermogen van onze regio verder kracht bij zetten. Digitalisering en dataficatie vormen een belangrijk onderdeel van ons Smart Logistics programma . Samen met onze partners uit het onderwijs en bedrijfsleven gaan we hiervoor onder meer ondersteuning geven aan individuele bedrijven. Ook duurzaamheid krijgt veel aandacht, in de vorm van projecten op het gebied van circulaire economie en energietransitie. En natuurlijk arbeidsmarkt- en talentontwikkeling. Zeker binnen de logistiek willen we met deze thema’s een koploperrol vervullen. We werken nauw samen met andere regio’s, zoals nu al met logistieke topregio West-Brabant in enkele Regiodeal projecten. Ook een strategische samenwerking met kennispartner LCB helpt ons in het realiseren van deze ambities.”

LCB verbindt vier Brabantse regio’s

Naast met Midpoint Brabant tekende LCB op deze dag ook een strategische samenwerkingsovereenkomst met haar regiopartners REWIN (West-Brabant), Vijfsterren Logistiek (Noordoost-Brabant) en Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant. De regiopartners beschikken over regionale contacten en kennen de lokale economische en logistieke ontwikkelingen in de vier Brabantse regio’s. Door ook deze vier regio’s samen te laten werken op verschillende onderzoeksthema’s, blijft Brabant ook in de toekomst dé topprovincie in de logistiek.

Leo Kemps: “Wij hebben geen commercieel belang. Alleen het belang om nieuwe kennis en toepassingen naar de markt brengen. Door het vastleggen van deze samenwerking met de regiopartners, hebben wij een belangrijke sleutel in handen voor het contact met de Brabantse ondernemers en overheidsinstellingen in hun regio’s .”

Met de samenwerking beogen de partners onder andere bij te dragen aan versterking van de innovatiekracht – en daarmee direct ook het competitief vermogen ten opzichte van andere (internationale) regio’s van bedrijven en organisaties – in het supply chain werkveld. LCB hoopt dit te bereiken door het gezamenlijk ontwikkelen van projecten, producten en evenementen waaraan ondernemers, overheidsinstellingen en studenten in de toekomst hun bijdrage kunnen leveren, maar vooral ook kunnen profiteren van de resultaten. Dit zal met name weggelegd zijn voor Brabantse partners die zich aan LCB – en daarmee ook aan de regio instellingen – willen liëren door middel van een LCB-lidmaatschap.

Over LCB

LCB is een samenwerking tussen Universiteit van Tilburg, Technische Universiteit Eindhoven, Nederlandse Defensie Academie en Breda University of Applied Sciences. Midpoint Brabant is de economische ontwikkelorganisatie van Midden-Brabant en fungeert hier als de schakel tussen ondernemingen, onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties.