Ben jij een City Hacker?
Inventieve escaperoom sluit aan op Human Capital Topsectoren

05-10-2021

City Hackers in Breda is een nieuwe escaperoom die in september van start ging. De escaperoom daagt de nieuwe, eigenwijze generatie uit om te ervaren hoe techniek in de omgeving is verankerd. City Hackers prikkelt middelbare scholieren om op een andere manier te kijken naar gebouwen, infrastructuur en kunstwerken. De Regio Deal Midden- en West-Brabant leverde een belangrijke bijdrage aan dit initiatief.

Het project valt onder Human Capital Topsectoren uit de Regio Deal. Door middel van technisch inzicht zijn verschillende codes te kraken en kan de finish gehaald worden. Lars Damen, programmamanager Human Capital Topsectoren, heeft de nieuwe escape room van City Hackers zelf mogen ervaren. “Ik moet eerlijk zeggen, het bleek toch iets pittiger dan vooraf gedacht! Je moet écht wel enig technisch inzicht hebben om een City Hacker te worden”, blikt hij terug. Sinds september is het mogelijk voor kinderen, jongeren en of studenten om ook proberen uit te breken uit de nieuwe escaperoom die te vinden is bij De Uitvindfabriek in Breda.

Het avontuur van De Uitvindfabriek

In 2018 begon het avontuur en zag De Uitvindfabriek het levenslicht. De interactieve doe- en leerplek heeft als doel techniek onder de aandacht te brengen bij kinderen in de hele regio. Maar de ambitie van de Uitvindfabriek reikt verder en wil ook jongeren op de middelbare school op een toegankelijke wijze in aanraking laten komen met techniek en technologie. Een ambitie die perfect past in de regionale aanpak Human Capital Topsectoren. Voor alle topsectoren geldt namelijk: innovatie en technologie veranderen het werk ingrijpend. De vraag naar technische skills wordt alsmaar groter en het blijft dus van groot belang dat jongeren in aanraking komen met techniek en technologie. En dat gaat heel goed op spelenderwijze.

Over de samenwerking

City Hackers is een regionale samenwerking, van regionale bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheid. Regio Deal Midden- en West-Brabant heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van het nieuwe initiatief van de Uitvindfabriek.